Vos kelios jaunos cukinijos gali tapti greitos ir gardžios vakarienės visai šeimai pagrindu: rugsėjį jų derlius būna dosnus, tad užuot be galo konservavus, verta paprastą patiekalą paruošti vos per 10 minučių.
Kokių ingredientų reikia?
Cukiniją sutarkuokite stambia tarka, įberkite šiek tiek druskos ir palikite kelioms minutėms, kad išsiskirtų sultys. Tada gerai išspauskite rankomis – be jos niekas neprilips prie krūvelės. Įmuškite du kiaušinius, įberkite keturis šaukštus miltų, žiupsnelį juodųjų pipirų, žiupsnelį česnako miltelių ir įberkite šiek tiek žolelių – krapų arba petražolių, kurios yra po ranka. Viską gerai išmaišykite. Gauta masė turėtų priminti tešlą koldūnams.
Kaip paruošti šį skanėstą
Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šiek tiek aliejaus. Šaukštu paskleiskite masę, formuodami mažus blynelius. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Jie turėtų būti traškūs išorėje ir minkšti viduje. Kol keps, sutarkuokite kietojo sūrio. Iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę, kol dar karšti, pabarstykite sūriu. Sūris šiek tiek išsilydys – ir tai bus tas pats efektas, kurio paprastai tikimasi iš troškintos mėsos. Jokių orkaičių, jokių sudėtingų manipuliacijų. Dešimt minučių – ir vakarienė paruošta.
Ko tikrai neturėtumėte daryti
Nepamirškite sutarkuotos cukinijos išspausti. Jei paliksite per daug drėgmės, mišinys taps vandeningas, blynai subyrės, o vietoj traškios plutelės gausite garuojančią košę. Tai akimirka, kai skubėjimas kenkia: geriau skirti minutę atsargiam išspaudimui, nei vėliau gelbėti patiekalą su papildomais miltais, kurie tik pablogins skonį.
Taip pat nereikėtų kepti ant silpnos ugnies. Cukinijos greitai sugeria riebalus, o jei temperatūra nepakankamai aukšta, jos neapskruds, o tiesiog suminkštės ir taps riebios. Kaitra turėtų būti vidutinė arba šiek tiek aukštesnė nei vidutinė, tada susidarys plutelė, kuri išlaikys formą ir suteiks tą patį „išgalvotos vakarienės“ efektą. Ir nereikia uždengti dangčiu – tai ne troškinimas, o kepimas.