Marinuoti grybai yra greitas ir tuo pačiu labai apetitiškas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventinei puotai. Vos per 7 minutes gausite pikantišką užkandį su sodriu skoniu ir prieskonių aromatu.
Sudedamosios dalys:
- 500 gramų pievagrybių;
- 50 mililitrų vandens;
- 50 mililitrų aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 3 skiltelės česnako;
- 15 juodųjų pipirų grūdelių;
- 3 lauro lapai;
- 2 šaukštai 9% acto.
Paruošimas:
Puode sumaišykite vandenį, aliejų, cukrų, druską, actą, česnaką ir prieskonius. Uždėkite puodą ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol marinatas užvirs.
Grybus sudėkite į vandenį ir įberkite porą šaukštų miltų, kad jie greičiau išsivalytų. Išmaišykite, išimkite švarius grybus ir supilkite į marinatą.
Kepkite grybus 7 minutes, retkarčiais pamaišydami. Sudėkite grybus ir marinatą į dubenį ir palikite kelioms valandoms, kad skonis būtų sodresnis. Tačiau galite juos valgyti iš karto.