Druska gali būti jūros, Himalajų, stalo druska – ir daugelis kitų rūšių, kurios viena nuo kitos skiriasi.
Kartais žmonės mano, kad „druska“ ir „natris“ yra vienodi, tačiau techniškai tai nėra tas pats. Druska yra dviejų būtinų mineralų: natrio ir chlorido, derinys. Natris yra mineralas, gyvybiškai svarbus raumenų ir nervų funkcijai palaikyti, taip pat tinkamam skysčių balansui organizme palaikyti, tačiau per didelis jo kiekis gali sukelti aukštą kraujospūdį ir kitų problemų, net jei inkstai reguliuoja jo kiekį.
Štai kodėl svarbu suprasti, kurios šešios druskos rūšys yra sveikiausios, teigiama patvirtintame sveikatos licencijuotos dietologės Kayla Giergen straipsnyje .
Stalo druska
Jodas dedamas į valgomąją druską, dar vadinamą maisto druska. Jodas reikalingas skydliaukės hormonų gamybai ir yra ypač svarbus nėštumo metu ir vaikystėje tinkamam kaulų ir smegenų vystymuisi, teigia Nacionaliniai sveikatos institutai.
Kai kuriuose regionuose dirvožemyje trūksta jodo, todėl padidėja jodo trūkumo rizika. Siekdamos išspręsti šią problemą, daugelis šalių, įskaitant Jungtines Amerikos Valstijas, įgyvendino druskos jodavimo programas.
Viename arbatiniame šaukštelyje stalo druskos yra 2360 miligramų (mg) natrio ir 310 mikrogramų (mcg) jodo.
Jūros druska
Dėl rupesnės tekstūros ir sodresnio skonio virėjai dažnai renkasi jūros druską, o ne stalo druską. Ji apdorojama minimaliai arba visai neapdorojama.
Be to, ekspertai teigia , kad jūros druskos kristalai gali būti didesni nei valgomosios druskos, todėl joje yra mažiau natrio pagal tūrį. Tačiau natrio kiekis jūros druskoje gali skirtis priklausomai nuo prekės ženklo ir svyruoti nuo maždaug 320 iki 560 mg ketvirtadaliui arbatinio šaukštelio.
Jūros druskoje esantys mikroelementai teikia minimalią naudą sveikatai, todėl norint gauti daugiau mineralų savo mityboje, ekspertai rekomenduoja sutelkti dėmesį į maistinių medžiagų turinčius maisto produktus, tokius kaip vaisiai, daržovės, neskaldyti grūdai ir ankštiniai augalai.

Košerinė druska
Košerinė druska gavo savo pavadinimą iš žydų kašruto tradicijos, kuri apima tokius mitybos reglamentus kaip draudimas valgyti mėsą su krauju. Pagal šią tradiciją žydai kraujui pašalinti naudodavo rupią druską, iš kur kilo terminas „košerinė druska“.
Košerinė druska gali būti naudojama įvairiems gaminimo būdams. Ji puikiai tinka pagardinti, marinuoti, rauginti ir rūkyti.
Košerinės druskos natrio kiekis priklauso nuo prekės ženklo ir yra apie 310–590 mg/ketvirtį arb. šaukštelio.
Himalajų rožinė druska
Skirtingai nuo druskos, išgaunamos iš jūros vandens, pavyzdžiui, stalo druskos ir jūros druskos, Himalajų rausvoji druska kasama Pakistano kasyklose.
Himalajų rožinė druska dažnai laikoma gurmaniška druska ir gali turėti daugiau mineralų nei stalo druska, nors jų kiekiai nėra pakankamai dideli, kad būtų naudinga maistine prasme. Be to, nepaisant teiginių, kad ši druska yra sveikesnė už kitas druskas, nėra jokių klinikinių tyrimų, patvirtinančių tai.
Himalajų rožinės druskos natrio kiekis gali skirtis priklausomai nuo prekės ženklo ir svyruoti nuo maždaug 380 iki 970 mg/ketvirtį arbatinio šaukštelio.

Žolelių juodoji druska
Žolelių juodoji druska, dar žinoma kaip Kala Namak, yra rupi druska, naudojama tradicinėje Pietų Azijos ir Ajurvedos virtuvėje bei medicinoje. Ji gaminama iš Himalajų ar kitų natūralių druskos uolienų specialiu krosnies degimo procesu, pridedant Ajurvedos žolelių.
Dėl Ajurvedos žolelių ir antioksidacinių savybių derinio manoma, kad žolelių juodoji druska teikia naudos sveikatai, pavyzdžiui, gerina burnos sveikatą ir širdies bei kraujagyslių sistemą.
Vis dėlto dauguma žinių apie Kala Namak naudą gaunamos iš tradicinės Ajurvedos medicinos, o ne iš didelio masto mokslinių tyrimų. Klinikinių tyrimų su žmonėmis yra nedaug.
Tyrimai rodo, kad Kala Namak sudėtyje yra mažiau natrio ir daugiau mineralų nei valgomojoje druskoje. Remiantis USDA maistinių medžiagų duomenų baze, viename arbatiniame šaukštelyje juodosios druskos yra 1930 mg natrio ir 0 mg kalcio, geležies ir kalio.

Druskos pakaitalas
Druskos pakaitalai imituoja druskos skonį, dažnai vietoj natrio chlorido naudojant kalio chloridą. Jie gali padėti tiems, kurie nori sumažinti natrio suvartojimą, tačiau žmonės, sergantys inkstų ligomis, pirmiausia turėtų pasikonsultuoti su gydytoju, nes šie pakaitalai gali padidinti kalio kiekį.
Ketvirtadalis arbatinio šaukštelio druskos pakaitalo paprastai neturi natrio, o kalio kiekis gali svyruoti nuo 525 iki 690 mg, priklausomai nuo prekės ženklo.